Latest News

Pertanian tingkat ekonomi warga kota

KUALA LUMPUR, 2 OKT: Selangor sedang dalam kerangka menyediakan Manual Model Jaringan Laman Hijau Strata 2.0 bagi membantu meningkatkan pendapatan penduduk di bandar melalui jualan hasil tanaman secara komersial.

EXCO Perumahan dan Kehidupan Bandar, Haniza Talha berkata, inisiatif dalam fasa ‘fine tune’ itu akan membabitkan peserta yang terdiri daripada penduduk di kawasan perumahan berstrata.

Read more…


 
 

'Affordable Meal' sokong perkembangan menyeluruh usahawan - Haniza

KUALA LUMPUR: Inisiatif ’Affordable Meal’ akan menyokong usahawan secara menyeluruh melalui program suntikan modal, kelengkapan niaga, teknologi, keperluan cawangan, latihan dan sokongan kepada ahli berkenaan.

Read more…


Menteri Wilayah Persekutuan merasmikan Persidangan IN4TEC 2019 sempena 15th Food & Hotel Malaysia Exhibition

YB Khalid Samad, Menteri Wilayah Persekutuan merasmikan Persidangan IN4TEC 2019 sempena 15th Food & Hotel Malaysia Exhibition yang berlansung 24-27 Sept 2019. Expo ini mempersembahkan 1200 peserta pameran dan mengundang 30,000 penggiat industri berkenaan.

Read more…


Ketua Setiausaha MED merasmikan Konvesyen 1N4TEC 2019

YBhg. Datuk Wan Suraya Wan Mohd Radzi, Ketua Setiausaha MED merasmikan Konvesyen 1N4TEC 2019 di Kuala Lumpur Convention Centre

Read more…


 
 

‘Affordable Meals’ dilancar sempena Persidangan IN4TEC

SHAH ALAM, 16 SEPT: Kerajaan Negeri menyokong penuh inisiatif IN4TECH bagi pelaksanaan program ‘Affordable Meals’ yang bakal dilancarkan sempena Persidangan IN4TECH, pada 24 hingga 27 September ini.

Read more..